Jij wil jouw klanten ook in de toekomst aan je merk binden? Dan moet je customer journey ingericht zijn voor de klant van morgen. Tijdens deze editie van CM Inspires ‘Designing Customer Experience’ leer je hoe je de klantervaring kunt verbeteren en verwachtingen kunt overtreffen. Meld je nu aan!

Tijdens CM Inspires delen wij onze passie voor mobiel in inspiratiesessies over de hele wereld. En deze keer staan we in Utrecht. Onze eigen CEO Jeroen van Glabbeek en CTO Jan Saan vertellen je alles over de optimalisatie van klantervaring en klantinteractie. Bovendien hebben we topspreker Ronald Velten van IBM Europe uitgenodigd. Hij neemt je mee in de laatste ontwikkelingen rondom IBM Watson.

Zorg dat je aanwezig bent bij onze volgende CM Inspires op 5 juli in Utrecht en meld je nu aan!

Programma

14:00 – Ontvangst
14:30 – Kick-off CM Inspires
14:40 – IBM Watson – Ronald Velten
15:25 – From zero to hero: continue interactie met je klant – Jan Saan
16:00 – Pauze
16:20 – Doe wat je leuk vindt, goed kan én draag wat bij – Jeroen van Glabbeek
16:50 – Interactieve ronde tafel sessie
17:05 – CM.com platform feature update – Jan-Willem van Vugt
17:20 – Netwerkborrel

Consumenten zoeken steeds vaker online naar informatie. Denk aan productinformatie, aanbiedingen en online beoordelingen. Ondertussen is mobiel de pc voorbijgestreefd in gebruiksfrequentie door consumenten. Dit betekent dat de consument via de smartphone eenvoudig je bedrijf en alle relevante informatie over je producten moet kunnen vinden. Tenminste, als je niet wil dat zijn klantreis eindigt bij de concurrent.

Aanmelden

Wil jij graag bij deze editie van ‘CM Inspires: Designing Customer Experience’ aanwezig zijn?
Meld je dan voor 5 juni aan voor CM Inspires Utrecht tegen de gereduceerde prijs van €95*.

* Let op: vanaf 5 juni geldt de reguliere prijs van €195.